Het in stand houden van een oude molen is een dure liefhebberij. Daarom kunnen we uw steun goed gebruiken.

Als molenstichting moeten we elke paar jaar een onderhoudsplan maken waarin alle werkzaamheden en kosten worden gespecificeerd. Na goedkeuring van dit plan door de overheid kunnen we subsidie verwachten van de Rijksdienst Cultureel Erfgoed, de Provincie Zuid-Holland en de Gemeente Alphen aan den Rijn. Helaas zijn er altijd kosten die niet door deze subsidies worden gedekt, zoals onvoorziene reparaties en onderhoudswerkzaamheden. Kleine klussen worden door vrijwilligers gedaan, maar daar moeten wel materialen voor worden aangeschaft. Zoals bijvoorbeeld hout, ijzerwaren en verf om een gammel hek te vervangen. En voor de molenaars en bezoekers moest er ook een eigentijds toilet komen, naast het pad bij de molen. Verder verbruiken we energie, zoals iedereen. 

 

Vriend van de Rijnenburgermolen worden? Graag!

Mensen die ons af en toe of jaarlijks een bedrag(je) schenken, vinden we zo aardig dat we ze 'Vrienden van de Rijnenburgermolen' noemen. Als dank ontvangen ze de jaarverslagen, zijn ze altijd extra welkom in de molen en worden ze uitgenodigd als we iets leuks organiseren. Wilt u daar ook bij zijn?

Stuur dan een e-mail met uw naam en adres aan secretaris@rijnenburgermolen.nl en u ontvangt alle informatie.

Stichting Rijnenburgermolen is ANBI gecertificeerd als cultureel goed doel, dus uw bijdrage kan voor 125% (particulier) of 150% (bedrijf) in mindering worden gebracht op het bedrag dat belast is voor inkomstenbelasting.

Hartelijk dank voor uw steun en welkom bij de Vrienden van de Rijnenburgermolen.

 

Foto: Michel Looyenstein