Vrijwilligersbijeenkomst 20 januari 2023

 

Ter afsluiting van het jubileumjaar van de Rijnenburgermolen is op vrijdag 20 januari 2023 voor de vrijwilligers een gezellige avond georganiseerd. Locatie: de sfeervolle Hoeve Dijkzicht aan de Achthovenerweg 15 in Leiderdorp.

Na een welkomstdrankje en een mooie toespraak van onze voorzitter Dirk Kuijper werd het stamppottenbuffet geopend. Met koffie en een ijsje toe. 

Vervolgens ontpopte onze secretaris Erik Rozenbrand zich als pub-kwismaster. Door het lot bepaald werden de circa 30 aanwezigen ingedeeld in teams, die in een aantal rondes pittige vragen moesten beantwoorden. Bijvoorbeeld over de verschillende molentypen, wat voor de aanwezige molenaars natuurlijk een makkie was. Maar ook gingen vragen over minder voor de hand liggende onderwerpen, zoals beroemde en beruchte jaartallen en wat er toen gebeurde, het herkennen van LP hoezen waarbij de namen van de artiesten onzichtbaar waren gemaakt, politieke en geografische vragen, het herkennen van merklogo's en het benoemen van de oudste dierentuinen in Nederland.

Hoe komt een mens er op.  

Yvonne Rozenbrand controleerde de antwoorden van de teams en Erik onthulde wat de correcte antwoorden waren. Het winnende team werd natuurlijk gehuldigd met een oorkonde en luid applaus van de sportieve verliezers.

Uiteindelijk ging iedereen tevreden naar huis.

Foto's: Gejus van Diggele