We maken er een feestjaar van.

In ons jubileumjaar 2022 plannen we een aantal activiteiten voor diverse leeftijden. We hebben helaas geen geld in kas om een groot feest met bekende artiesten te geven. Daar willen we ook de omwonenden niet mee storen. Wat we wel gaan doen vermelden we op deze pagina en in de Groene Hart Koerier. 

Nu maar hopen dat we dit jaar vrij van virussen blijven.


Zaterdag 9 juli straattekenen bij de Rijnenburgermolen. Doe je mee?

Om 10 uur zijn alle kinderen van 5 tot en met 15 jaar welkom bij onze molen om mee te doen aan een wedstrijd tekenen op het asfalt van het doodlopende einde van de Corellistraat. Meedoen kost 7 euro per persoon. Daarvoor ontvang je een emmer met milieuvriendelijk straatkrijt en drie bonnen waarmee je in de tent bij de molen twee glazen fruitdrank en een pannenkoek naar keuze krijgt.

De emmer met 20 gekleurde krijten mag je houden. 

Opgeven met de bon voor 2 juli a.s.

Van elke tekening wordt een goede foto gemaakt en die kan iedereen vanaf 10 juli op deze website bekijken. Per email adres kan eenmaal worden gekozen wat de mooiste tekening is.

Er zijn drie leeftijdsgroepen: van 5 t/m 7 jaar, van 8 t/m 12 jaar en van 13 t/m 15 jaar. 

In elke groep ontvangt de winnaar een leuke prijs. En een foto in de Groene Hart Koerier.

Elke straattekenaar ontvangt altijd het speciale jubileumkaartspel van de molen.

Het thema voor de tekeningen wordt bij de start bekend gemaakt.

De spelregels en de veiligheid.

Met toestemming van de gemeente wordt het laatste stuk van de Corellistraat met hekken en linten afgezet. Daar wordt voor elke deelnemer op straat een vak beschikbaar gesteld, dus elke tekening heeft hetzelfde formaat. Op de stoep kan het publiek het tekenwerk bekijken. 

De uitslag wordt vanaf 18 juli bekend gemaakt op deze website en in de Groene Hart Koerier.

Geef je snel op met onderstaande aanmeldingsbon.

Je betaalt pas op 9 juli bij de molen. Graag contant, pinnen is niet mogelijk.


Leuk om te lezen en bekijken: het nieuwe jaarverslag van onze molen.

Sinds 2014 geven we jaarverslagen uit waarin we beschrijven en laten zien wat er allemaal is gebeurd in een jaar. Allesbehalve saai! 

Begin april verscheen het verslag over de activiteiten in 2021. Met prachtige foto's van de molen en activiteiten. En natuurlijk de cijfers van de penningmeester, zoals dat hoort in een jaarverslag. Alles weer fraai vormgegeven door Frank van Olst, onze vrijwillige art director.

Vrienden en relaties van onze molen ontvangen vanzelf een exemplaar. Het jaarverslag is ook te koop in de molen, zo lang de voorraad strekt,  voor slechts 5 euro.