Activiteiten

De molen draait zoveel mogelijk op zaterdag. Soms ook door de week. Als de blauwe wimpel aan de vlaggemast hangt bent u van harte welkom.
 

Molenles voor leerlingen van de basisschool

 

Wij kunnen een lesonderdeel verzorgen over molens in het algemeen en  poldermolens in het bijzonder. De inhoud van de les is afgestemd op leerlingen van groep 7. Het doel van de les is jonge kinderen gevoel voor cultureel erfgoed bij te brengen. Historisch materiaal, een oud beroep, levensomstandigheden van toen en iets over het waarom van poldermolens vormt de kern van de lesinhoud. De les bestaat uit een lesbrief, en een handleiding voor de leerkracht.

De groep wordt ontvangen op het terrein van de Rijnenburgermolen. Aan de hand van het schaalmodel (1:10) in de tuin worden de hoofdzaken van het bedienen van de molen uiteengezet. De leerlingen kunnen daarna een kijkje nemen in de echte molen (een monument uit 1722). Bij voldoende wind wordt de echte molen draaiend en malend getoond. Het molenbezoek duurt ongeveer 60 tot 75 minuten.

Een afspraak maken moet zo mogelijk minimaal 6 weken van tevoren, omdat wij voldoende begeleiders/gidsen beschikbaar moeten hebben. Mocht u nadere informatie willen dan kunt u contact opnemen met:

Dirk Kuijper

voorzitter Stichting Rijnenburgermolen

T 06 3443 1510

mail: d.h.kuijper@gmail.com